46% українок не задоволені своєю роботою

Такі результати дослідження компанії Avon, у якому взяли участь 1000 жінок 18-65 років з усієї країни. Основні причини - їх низька зарплата (62%), відсутність росту і перспектив (41%) та погіршення здоров’я через роботу (24%).

 

В Україні більшість жінок у віці від 18 до 65 років працюють - це 69% українок. Переважно жінки  працюють фахівцями без керівних посад, службовцями і керівниками середньої ланки. Працювати українки розпочинають в середньому у 19 років. Основна причина виходу на роботу молодих українок - прагнення стати незалежними від батьків (43%), бажання спробувати заради інтересу (19%) та необхідність фінансово допомагати сім’ї та близьким (18%).

 

Українок, які задоволені своєю роботою, трохи більше половини - 54%.  Вони зазначають, що робота дає їм відчуття фінансової незалежності (51%), колектив (33%), підвищує впевненість в собі (30%) і допомагає в самореалізації (27%). 46% жінок, які не задоволені роботою, крім основних причина називають ще й відсутність можливості планувати свій час (22%).

Тому не дивно, що 76% опитаних хотіли б працювати на себе. Половину жінок (51%) робота на себе приваблює можливістю бути начальником самій собі, на власний розсуд планувати завантаження та ні від кого не залежати.

Поширеним серед українок є і пошук роботи з частковою зайнятістю, щоб мати додатковий дохід.  67% українок шукали таку роботу. Відповідними є і вимоги до роботи з частковою зайнятістю - на першому місці це висока оплата (55%), можливість працювати з дому (55%) та мати гнучкий графік (48%).

Наші жінки часто зіштовхуються з гендерними стереотипами чи утисками - про це заявили 44% українок. Так, кожна четверта українка зіштовхнулася з тим, що чоловікам платять більше, ніж жінкам, 30% - заявили, що працівниць-мам сварять за лікарняний через хворобу дитини, а 28% стверджують, що на роботі жінці необхідно приділити більше зусиль, ніж чоловіку, щоб їй довірили важливу посаду чи що у чоловіка більше шансів отримати роботу (25%).

 

“Можливість почувати себе впевненою, реалізувати себе в ще одній ролі, мати колектив, який підтримає, і звісно, самостійно заробляти – це те, що дає робота сучасній українці. Саме тому важливо, аби будь-яка жінка мала можливість реалізувати себе: мами в декреті, студентки, жінки на пенсії чи ж ті, котрі хочуть мати підробіток до основної роботи. І в Україні, і в світі Avon створює для жінок різні можливості для роботи: робота в офісі, часткова зайнятість чи робота на себе, яка дає можливість жінкам бути незалежними і самостійно планувати своє життя, виходячи виключно зі своїх уподобань” - говорить генеральна директорка Avon в Україні та Грузії Єлизавета Коробченко.

 

З усіма результатами Всеукраїнського дослідження жінок можна ознайомитися за посиланням.

#watchmenow #осьщояможу

 

Про дослідження

Компанія Kantar на замовлення Avon у липні 2020 року провела Всеукраїнське дослідження жінок, щоб визначити найвагоміші можливості й перепони для українок і допомогти їм. В опитуванні взяли участь 1000 респонденток — жінок 18—65 років з міст України з населенням 50 тис.+, окрім АР Крим та району проведення ООС.

 

Про Avon

Avon — б’юті-бренд № 1 в Україні. Завдання компанії — створити найліпші вирішення й можливості для жінок. З 2019 року Avon анонсувала глобальну платформу «ЗарадиНеї», що покликана поліпшувати життя 100 мільйонам жінок щорічно. До 2030 року Avon на глобальному рівні працюватиме для того, щоб жінки всього світу мали рівні можливості для ведення бізнесу, почувалися захищеними, були здоровими й звільнилися від тиску стереотипів про красу. У вересні 2020 року компанія в Україні провела ребрендинг. У комунікації «Ось, що я можу» Avon надихає жінок змінювати своє життя й бути успішними в тих ролях, які для них є важливими: мами, дружини, фахівчині.

 

Будем рады, если вам понравилась статья и вы рекомендуете ее друзьям

Благодійність пасує до всього: Avon започатковує продаж брошок, щоб змінити життя жінок на краще

Компанія AVON розпочала в Україні продаж благодійних брошок. Мета ініціативи — зібрати кошти на допомогу жінкам у розв’язанні двох великих проблем: рак молочної залози та гендерне насильство, які чи не найбільше загрожують їхньому життю й добробуту як у всьому світі, так і в нашій країні зокрема. За даними Всеукраїнського дослідження*, в Україні 34% жінок зазнають домашнього насильства особисто або знають про випадки насилля у своєму оточенні.

 

БЛАГОДІЙНІСТЬ ПРИКРАШАЄ – ВАЖЛИВА КАМПАНІЯ ВІД MARY KAY

Бренд запустив ексклюзивну декоративну новинку в підтримку благодійного проєкту

 

краса

Найчарівніша й найпривабливіша

Чарівна власниця одеського салону краси й здравниці преміум-класу Yulia Nikulina Beauty & Medical Юлія Нікуліна – успішна бізнес-лед...

Oriana - нові ласощі від Parfums de Marly

Хмара радості. Ніжний і повітряний аромат, що нагадує серпанкову сукню. Ностальгічне задоволення.  

Світло серед тьми! Краса серед війни!

21.10.2022 у вишуканому ресторані Беlkin, що гостинно відчинив свої двері, стартував благодійний проект “Світло серед тьми….Краса сере...

Мода

Український старт-ап Сергія Анциферова, який допомагає вирішити проблему алопеції

Алопеція – це захворювання, яке призводить до надмірного випадання волосся та утворення ділянок облисіння на голові та інших частинах тіла. В...

Мы нужны нашим мужчинам, на них большая ответственность!

Ольга Бурцева — украинка, хранительница семейного очага и бизнес-леди, одна из лучезарных, добрых, сильных и благородных жителей Украины. Ост...

Модний дизайнер Крістіан Коуен став консультантом для нових лінійок смарт-годинників Amazfit GTR 3 і GTS 3

Провідний світовий бренд смарт-пристроїв Amazfit анонсував укладення партнерства з відомим модельєром Крістіаном Коуеном, який тепер займає поз...

Про нас

Вітаємо на сторінці нашого порталу – нового проекту команди «Жіночий» Журнал для тих, хто хоче жити щасливо». Ми говоримо про все, що цікавить сучасну жінку. У чому причини наших успіхів та невдач? Як налагодити особисте життя та знайти справжнє кохання? З чого починали зірки свій шлях до успіху та слави? Як розкрити свою сексуальність? Що модно цього сезону? Як чудово виглядати і чудово почуватися, незважаючи на стреси, втому і хронічний дефіцит часу? Розібратися у цих питаннях на сторінках порталу нам допоможуть експерти – провідні фахівці у галузі психології, дизайну, медицини, косметології. Наш сайт – для тих, хто відкритий новому і хоче жити яскравим, насиченим, усвідомленим та – головне – щасливим життям.