У рамках благодійної програми Avon "Місія проти домашнього насилля" планується відкриття першої кризової кімнати у Чернігові

Цього року Avon спільно з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення розпочали роботу над відкриттям кризової кімнати для постраждалих від домашнього насильства. Це наступний крок співпраці з UNFPA, який є партнером компанії з 2019 року в рамках благодійної програми Avon «Місія проти домашнього насилля». Відкриття кімнати заплановано на березень наступного року.
 
Здобутки Avon у програмі щодо запобігання домашнього насильства
 
Благодійна програма Avon «Місія проти домашнього насилля» існує в Україні вже близько 12 років. У листопаді 2019 року партнером компанії став UNFPA, провідна агенція ООН, що працює у сфері гендерної рівності, репродуктивного здоров’я та розбудови потенціалу молоді. За цей час Avon передала фонду допомогу у вигляді продукції загальною сумою понад десять мільйонів гривень. Створення кризової кімнати для жінок спільно з UNFPA — наступний крок в діяльності Avon проти домашнього насильства.
 
Ситуація з домашнім насильством в Україні
 
Згідно Всеукраїнського дослідження жінок*, 63% українок так чи інакше стикалися у житті з насильством. 52% з них зазнають насильства від партнера. Серед тих, хто продовжує терпіти домашнє насильство, основними причинами для цього є відсутність місця, куди можна піти (61%), переконання, що не можна руйнувати сім’ю (38%) та фінансові питання (36%). 
Також статистика UNFPA свідчить, що домашнього насильства зазнають щорічно 1,1 мільйона українок, а кожна п’ята жінка в Україні стикалася з одним з видів насильства.
 
«Нас приголомшили такі цифри. Ми вважаємо, що жодна людина у світі не має потерпати від будь-якого виду насилля. Відкриття кризової кімнати має допомогти українкам наважитися на важливий крок, розірвати коло насильства. У соціальній квартирі постраждалі зможуть отримати тимчасовий прихисток, психологічну та юридичну підтримку від фахівців», - розповідає лідер проєкту Avon «Благодійність – 2021», Орина Ігнатьєва. 
 
Як працюватиме кризова кімната?
 
Адреса самої кімнати тримається у таємниці задля безпеки постраждалих. Потрапити туди можна тільки після звернення до поліції чи соціальної служби. 
Кімната розрахована як на самостійне перебування жінки, так і на перебування разом з дітьми.
Під час перебування у кімнаті жінки зможуть отримати психологічну та юридичну допомогу, харчування і засоби особистої гігієни в кімнаті. 
Термін перебування у кімнаті до 10 днів. За цей період за допомогою спеціалістів жінка приймає рішення щодо подальших кроків, оформлення у шелтер (притулок для постраждалих) тощо.
 
На сьогодні у Чернігові вже знайдено приміщення, що відповідає всім вимогам до тимчасового соціального житла. На ремонт і облаштування цієї кімнати компанія Avon вже перерахувала 25 тисяч доларів. UNFPA зі свого боку, також проведе підготовку персоналу для роботи з постраждалими.
 
«Проблема насильства стосовно жінок широко поширена у світі та в Україні.  Майже кожна людина або стикалася із цим особисто, або знає когось іншого, хто зазнавав будь-яких його форм: фізичного, психологічного, сексуального чи економічного. Дуже важливо, щоб кожна людина розуміла, що жити в страху, маніпуляціях, зазнавати фізичного чи сексуального насильства не є і ніколи не може вважатися нормальним! А кожна людина: жінка, чоловік чи дитина — заслуговують на щасливе, наповнене життя без насильства. Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) та AVON об'єднали свої зусилля, щоб це основоположне право людини стало реальністю. Завдяки цій співпраці ще більше жінок в Україні зможуть отримати якісну допомогу і підтримку, включаючи безпечне місце перебування, психологічну допомогу і захист для себе і своїх близьких.» — Хайме Надаль, Представник Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.
 
* Дослідницька компанія Gradus на замовлення Avon у вересні 2021 року провела Всеукраїнське дослідження жінок, щоб дослідити динаміку змін в житті української жінки. В опитуванні взяли участь 800 респонденток — жінок 18—65 років з міст України з населенням 50 тис.+, окрім АР Крим та району проведення ООС. 
 
Будем рады, если вам понравилась статья и вы рекомендуете ее друзьям

Невозможное возможно!

Часто наши желания, мечты, планы мы делим на возможные и невозможные. Применительно к коррекции внешности и особенно anti-age-медицине мы должны понять и принять для себя справило: «У возможного – свое время, у невозможного – своя цена». Пренебрегать этим правилом наивно и незрело. А для докторов – непрофессионально и безответственно.

MARY KAY ПРЕДСТАВИЛ ИНТЕЛЛЕКТУАЛЬНЫЙ БАЛЬЗАМ ДЛЯ ГУБ

Бренд запустил инновационную новинку в поддержку благотворительного проекта

 

краса

Найчарівніша й найпривабливіша

Чарівна власниця одеського салону краси й здравниці преміум-класу Yulia Nikulina Beauty & Medical Юлія Нікуліна – успішна бізнес-лед...

Oriana - нові ласощі від Parfums de Marly

Хмара радості. Ніжний і повітряний аромат, що нагадує серпанкову сукню. Ностальгічне задоволення.  

Світло серед тьми! Краса серед війни!

21.10.2022 у вишуканому ресторані Беlkin, що гостинно відчинив свої двері, стартував благодійний проект “Світло серед тьми….Краса сере...

Мода

Український старт-ап Сергія Анциферова, який допомагає вирішити проблему алопеції

Алопеція – це захворювання, яке призводить до надмірного випадання волосся та утворення ділянок облисіння на голові та інших частинах тіла. В...

Мы нужны нашим мужчинам, на них большая ответственность!

Ольга Бурцева — украинка, хранительница семейного очага и бизнес-леди, одна из лучезарных, добрых, сильных и благородных жителей Украины. Ост...

Модний дизайнер Крістіан Коуен став консультантом для нових лінійок смарт-годинників Amazfit GTR 3 і GTS 3

Провідний світовий бренд смарт-пристроїв Amazfit анонсував укладення партнерства з відомим модельєром Крістіаном Коуеном, який тепер займає поз...

Про нас

Вітаємо на сторінці нашого порталу – нового проекту команди «Жіночий» Журнал для тих, хто хоче жити щасливо». Ми говоримо про все, що цікавить сучасну жінку. У чому причини наших успіхів та невдач? Як налагодити особисте життя та знайти справжнє кохання? З чого починали зірки свій шлях до успіху та слави? Як розкрити свою сексуальність? Що модно цього сезону? Як чудово виглядати і чудово почуватися, незважаючи на стреси, втому і хронічний дефіцит часу? Розібратися у цих питаннях на сторінках порталу нам допоможуть експерти – провідні фахівці у галузі психології, дизайну, медицини, косметології. Наш сайт – для тих, хто відкритий новому і хоче жити яскравим, насиченим, усвідомленим та – головне – щасливим життям.