Вийшла з друку перша книга порад від пса Гермеса про свідоме виховання людини

Українська спільнота pet-friendly людей презентувала першу в Україні освітньо-гумористичну книгу про виховання людини “Поради від пса Гермеса, як жити з людиною”. Твір написаний псом-письменником та блогером Гермесом, який раніше жив на вулиці але одного разу став розсудливим та завів собі людину, а зараз навчає інших безхатніх тварин, як опанувати свідоме виховання двоногих.  Практичні поради від експертів із зоопсихології, каністерапії, кінології та інших, допоможуть зрозуміти поведінку тварин для комфортного та щасливого життя разом. Частка коштів з продажу книг йде на реконструкцію найбільшого притулку в Україні “Сіріус” у “Простір адопції тварин”, щоб зменшити кількість безпритульних тварин.  Засновники спільноти шукають pet-friendly бізнесменів, менторів та інвесторів, щоб допомогти розробити бізнес-план нового простору.

 

Культурні діячі, зірки, лідери думок та власники бізнесу, pet-спеціалісти об`єднуються у спільноту pet-friendly людей, щоб формувати культуру розуміння поведінки тварин, робити освітні проєкти про поведінку тварин та культуру комфортного співіснування. Мета — зменшити кількість собак і кішок, що потрапляють на вулицю з причин нерозуміння потреб чотирилапих друзів та допомогти створити в притулку «Сіріус» перший в Україні простір для комфортного співіснування тварин та людей. У центрі проєкту лежить книга «Поради від пса Гермеса, як жити з людиною». Її ідея — показати ситуацію очима собаки, який завів собі людину. Це унікальний проєкт. Книга надрукована за кошти волонтерів, щоб змінити ситуацію в Україні.

 

“Поради від пса Гермеса, як жити з людиною” - це перша в Україні книга, яка написана реальним псом. Собака жив на вулиці, але вирішив взяти відповідальність та виховувати людину. Тепер він ділиться своїм успішним досвідом із всіма безхатніми котами, собаками, та людьми, бо вірить - кожен пухнастик має знайти свою сім`ю. Це поради на кожен день. Ситуації з якими ми разом просинаємося та засинаємо кожного дня. Гумористично-практична форма допомагає читачу краще зрозуміти поведінку своїх четверолапих, та дізнатися про що говорить улюбленець, коли сидить на ваших речах, або виє біля дверей. Практичні поради експертів із зоопсихології, каністерапії, кінології, вигулу, ветеринарів - допоможуть скласти перелік потрібних спільних навичок для більш комфортного співіснування. Частка з продажу книг йде на реконструкцію найбільшого притулку в Україні на “Простір адопції тварин”, щоб започаткувати Україну без безхатніх тварин.

Фото Марини Бабій

 

Зібрати всі поради разом допомогла Юля Гусєва, ідеолог та керівник спільноти pets-friendly людей “Практичні поради з людинознавства”:

 “Ми зустрілися з Гермесом, коли він був безпритульним собакою. І ця мить перевернула назавжди моє життя. Вивчаючи проблему з безхатніми тваринами я зрозуміла, що не можу просто сидіти і нічого не змінювати. Кожного дня лише до притулку “Сіріус” потрапляють від одного до 10 вусанів. За дослідженнями близько 70% тварин на вулиці мали хазяїв або народжені тваринами які стали безхатнім через людей. Поради Гермеса народжувалися на протязі року. Кожного дня я дізнавалася від нього щось нове. А потім ми домовилися створити цілу книжку”.

Найчастіше люди не сприймають тварин як відчуваючих істот. Ставятся до них як до предметів, тому, якщо тварина веде себе не дуже  приємно, легко від них позбавляються. Це особливості радянських часів, коли тварина несла побутову функцію. Її могли легко втопити, чи прибити. Не має розуміння та усвідомлення, що кожна тварина своєю поведінкою спілкується з нами, сигналізує, що саме треба змінити.

Фото Марини Бабій

 

Така книга українського авторства повинна була з`явитися. Її просто вимагає час. За мою десяти річну практику, на жаль, ще не було жодної книги, яка розповідає про поведІнку, ознаки та можливі реакції домашніх улюбленців, та як люди можуть розуміти їх поведінку. Часто люди від незнання "олюднюють" тварин, накладаючи на них людський спектр поведінки, наприклад: соромно, на зло, спеціально, злопам'ятність, дії зі шкідливості. І така невірна інтерпретація порушує довіру вихованця до людини, не призводить до взаєморозуміння між людиною та собакою чи кішкою. Так само важливо знати про межі особистого простору і враховувати їх в спілкуванні, допомагати контактувати вихованцеві з навколишнім середовищем.” - каже Наталя Мартишко, зоопсихологиня, засновниця благодійного проєкту “Собака з вулиці”.

 

Завдяки продажам книги планується зібрати кошти на реконструкцію найбільшого притулку для тварин "Сіріус". Як каже Ніна Кульчевич, співзасновниця спільноти, стратег та засновниця агентства Victory PR, за два роки потрібно продати сорок тисяч книг, щоб побудувати один модуль для тварин притулку. “Також ми шукаємо бізнес, інвесторів та менторів, щоб допомогти розробити бізнес-план для розвитку нового простору та його подальшого ефективного існування.” - додає вона.

 

Сіріус знаходиться у ситуації постійного боргу. Існуюча модель притулків не працює в Україні, ми хочемо стати пілотним проєктом, який втілить нову модель у реальність. Проєкт нового простору надала архітектурна компанія AIMM. В нас достатньо велика територія, є розуміння всіх процесів, я працюю та розвиваю цю сферу вже більше двадцяти років. Нам потрібно створювати зовсім нову культуру. Де у просторі адопції буде підготовка до адопції, оборудований майданчик, медична допомога, ветеринарний хаб, готелі, кімнати для адопції, карантин, операційна та корпус для інфікованих тварин. Будуть проходити освітні екскурсії про поведінку тварин та правила співіснування для дітей та дорослих, каністерапія, та багато іншого.” - каже Олександра Мезінова, засновниця притулку “Сіріус”.

Фото Марини Бабій

 

До спільноти приєдналися та надали свої рецензії зірки: Alyona Alyona, Ольга Сумська, Влерій Чегляєв, Lida Lee, ONUKA, Діва Монро, Надія Матвєєва, Марія Фабрічєва. Під час презентації книги Монрітта розповіла свою історію відносин із п'ятьма своїми кішками, кожну з котрих врятувала з вулиці. Надія Матвєєва була на презентації із врятованою улюбленицею Семі. І розповіла як тварина вчить її налагоджувати стосунки та сприймати життя легше. Насолоджуватися їм.

Книга коштує 250 гривень, придбати її можно за посиланням https://pes-hermes.site/home. Але будьте обережні, попереджують автори, бо після читання книги виникає сильне бажання взяти безхатню тварину:). Приєднатися до спільноти pet-friendli людей і робити зміни для розвитку pet-friendly культури можно прямо зараз на сторінці проєкту. А слідкувати за життям Гермеса можна у його Instagram.

 

Довідка

 

Фото Марини Бабій

 

Про Гермеса - експерт з людинознавства, письменник, блогер, веде Instagram hermes13.07, самець, красень, вага 6 кг (після зими 6 кг та  300-500 г), є плями, дворянська кров, але усі говорять, схожий на джека-расела

Сімейний стан: Є Людина

Вважає, що в кожного серйозного собаки повинна бути людина, підтримує право рівності людини з твариною, бажає, щоб як можна більше тварин заводили людей та не страхалися брати за них відповідальність.

 

Про спільноту pet-friendly людей - заснована в 2020 році волонтерами-активистами Юлею Гусєвою та Ніною Кульчевич для формування культури счастливого співіснування тварин та людей. Спільнота організовує просвітні проєкти для підвищення рівня розуміння поведінки тварин. У центрі проєктів лежить книга, написана псом-блогером Гермесом, який жив на вулиці та вирішив завести собі людину. Через свою активність волонтери допомагають також найбільшому притулку "Сіріус" реалізувати їх мрію - реконструювати приют за новою моделлю, сформувати нову систему притулків. Зібрати кошти та стати першим пілотним "Простором для адопції". Спільнота вже об'єднала такі організації та компанії як: Happy Paw, ЛавГав, DogChill, Animal ID,  Dobro.ua, Kind Challenge, pet-friendly бізнеси, лідерів думок та зірок.

 

Про Сіріус

Історія "Сіріуса" почалася з міні-притулку, але більше ніж за 20 років він став найбільшим в Україні, площа якого сягає 4 га, на яких проживає понад 3200 собак і котів.

Реквізити для збору коштів на реконструкцію

Отримувач: ГО ПРИТУЛОК ДЛЯ ТВАРИН СIРIУС

Код отримувача:  42703881

IBAN: UA733052990000026001016804009

АТ КБ "ПРИВАТБАНК"

А якщо вирішите допомогти фінансово через кнопку на сайті - загадайте та вкажіть в призначенні платежу “на реконструкцію”.

 

Будем рады, если вам понравилась статья и вы рекомендуете ее друзьям

Цитаты из книг Джона Апдайка

Классик американской литературы XX века о женщинах, жизни и желаниях

Двое украинцев получили учебные стипендии от стипендиальной программы Avon

Ежегодно во всем мире компания Avon проводит конкурс на получение учебных стипендий среди представителей бренда, их детей и внуков

краса

Найчарівніша й найпривабливіша

Чарівна власниця одеського салону краси й здравниці преміум-класу Yulia Nikulina Beauty & Medical Юлія Нікуліна – успішна бізнес-лед...

Oriana - нові ласощі від Parfums de Marly

Хмара радості. Ніжний і повітряний аромат, що нагадує серпанкову сукню. Ностальгічне задоволення.  

Світло серед тьми! Краса серед війни!

21.10.2022 у вишуканому ресторані Беlkin, що гостинно відчинив свої двері, стартував благодійний проект “Світло серед тьми….Краса сере...

Мода

Український старт-ап Сергія Анциферова, який допомагає вирішити проблему алопеції

Алопеція – це захворювання, яке призводить до надмірного випадання волосся та утворення ділянок облисіння на голові та інших частинах тіла. В...

Мы нужны нашим мужчинам, на них большая ответственность!

Ольга Бурцева — украинка, хранительница семейного очага и бизнес-леди, одна из лучезарных, добрых, сильных и благородных жителей Украины. Ост...

Модний дизайнер Крістіан Коуен став консультантом для нових лінійок смарт-годинників Amazfit GTR 3 і GTS 3

Провідний світовий бренд смарт-пристроїв Amazfit анонсував укладення партнерства з відомим модельєром Крістіаном Коуеном, який тепер займає поз...

Про нас

Вітаємо на сторінці нашого порталу – нового проекту команди «Жіночий» Журнал для тих, хто хоче жити щасливо». Ми говоримо про все, що цікавить сучасну жінку. У чому причини наших успіхів та невдач? Як налагодити особисте життя та знайти справжнє кохання? З чого починали зірки свій шлях до успіху та слави? Як розкрити свою сексуальність? Що модно цього сезону? Як чудово виглядати і чудово почуватися, незважаючи на стреси, втому і хронічний дефіцит часу? Розібратися у цих питаннях на сторінках порталу нам допоможуть експерти – провідні фахівці у галузі психології, дизайну, медицини, косметології. Наш сайт – для тих, хто відкритий новому і хоче жити яскравим, насиченим, усвідомленим та – головне – щасливим життям.